Quantcast

Happy Energyfonds voor duurzame projecten

27 december 2010 – Er komt een Happy Energyfonds voor duurzame projecten van jongeren. Dit fonds ontstaat naar aanleiding van de aanslag op de Ecolution. Dit schip werd hierdoor zo zwaar beschadigd dat het circa 1 miljoen euro schade opliep. Veel mensen en organisaties hebben Ockels geld aangeboden.
Schade schip vergoed
De Ecolution is goed verzekerd. Daarom zijn de giften niet nodig voor herstel van het schip. Ockels heeft daarom besloten een speciaal fond te starten. Hierdoor kan de negatieve gebeurtenis worden omgebogen in een positieve actie. Het is niet bekend hoeveel geld in het fonds wordt gestopt.

Toekomst Ecolution nog onduidelijk
Het zeilschip ligt nog altijd in Groningen, in afwachting van besluiten hoe verder te gaan. Er bestaat zowel de mogelijkheid het schip te herstellen, als ook het bouwen van een heel nieuw schip.
Niet te herstellen is de schade die ontstaat door de vertraging: het plan van Ockels om met de Ecolution een reis om de wereld te maken zal minstens een jaar later kunnen worden gerealiseerd.

Dader ligt op het kerkhof?
Nog steeds is onduidelijk wie of welke organisatie achter de aanslag zit. Door zowel Ockels als Tendris (het bedrijf van Ruud Koornstra) is geld beschikbaar gesteld (totaal € 10.000) voor de gouden tip.

Bron: Duurzaamnieuws

Ga terug naar CleanTech Journaal.


  • Laat je overtuigen!