Quantcast

Stadswonen en StudentCar stimuleren duurzame levensstijl met car-sharing

29 december 2010 – Stadswonen en StudentCar hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Huurders van de studentenhuisvester van Rotterdam krijgen op meerdere locaties in de stad een deelauto voor de deur. Met de samenwerking breidt Stadswonen haar dienstenpakket verder uit en kan StudentCar haar dienst dichtbij de student op de (afgesloten) parkeerterreinen van Stadswonen aanbieden.Onderzoek heeft aangetoond dat hoger opgeleiden zeer positief zijn over het concept car-sharing en hieraan zeker deel willen nemen in de toekomst. Stadswonen en StudentCar willen de gedragsverandering bij deze doelgroep daadwerkelijk teweegbrengen en hiermee een duurzame levensstijl stimuleren. Studenten staan aan het begin van hun carrière als automobilist en zullen in de nabije toekomst de keuze maken tussen een eigen auto of een deelauto eventueel in combinatie met een ov-abonnement. Om de kans te vergoten dat deze Young Professionals de deelauto kiezen is het van belang dat zij de groene én financiële voordelen van car-sharing ervaren in hun studententijd: een periode waarin zij niet over de financiële middelen beschikken om een auto aan te schaffen.

StudentCar is gebaseerd op het concept van car-sharing. Het voordeel van car-sharing is dat je (via internet) een auto kunt huren voor een periode van een paar uur. Het idee is dat meerdere mensen gebruik maken van dezelfde auto, maar dat zij geen van allen de vaste lasten dragen. StudentCar draagt zorg voor de verzekering, wegenbelasting en onderhoud van de auto’s. Dit betekent geen dure APK’s, reparaties en andere onvoorziene kosten. Daarnaast staan StudentCars altijd op prominente parkeerplekken, op de campus en bij studentenwoongebouwen.

Stadswonen is een woningcorporatie gespecialiseerd in het huisvesten van studenten en afgestudeerden. Zij beheert 7.000 woningen en meer dan 32.000 m2 bedrijfsruimte in het hart van Rotterdam.

Bron: Rotterdam Climate Initiative

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!