Quantcast

Subsidieprogramma Electromobiliteit+

27 december 2010 – Het ministerie van Infrastructuur en Mobiliteit (I&M) wil op korte termijn het subsidieprogramma “Electromobiliteit+” in de staatscourant publiceren. Dit subsidieprogramma is gericht op de Nederlandse bijdrage aan de transnationale call Electromobility+In deze call werken België (Vlaanderen), Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Finland, Italië (Piëmonte), Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Spanje (Andalusië), Turkije en Zweden samen door onderzoek op het gebied van electromobiliteit te financieren.

Tweede generatie voertuigen
De trans-nationale call Electromobility+ betreft onderzoek naar de lange termijn van duurzame voorwaarden voor de ontwikkeling van electromobiliteit in Europa tot aan 2025. Het onderzoek richt zich op de ‘tweede generatie’ vol-elektrische voertuigen en plug-in hybride voertuigen, waarbij waterstof als een mogelijke actieradius vergroter (range extender) kan worden ingezet met de bijbehorende infrastructuur, economische voorwaarden en regelgevende instrumenten. De trans-nationale call kent twee hoofdlijnen:

  • Vervoersbeleid gerelateerd onderzoek en strategieontwikkeling
  • Technologisch onderzoek en innovatieontwikkeling

Het Nederlandse subsidieprogramma
Nederland heeft binnen twee sleutelthema’s voor een aantal deelonderwerpen subsidiebudget beschikbaar. Daarvoor kunnen aanvragers een project indienen. In totaal stelt Nederland 2,15 miljoen euro ter beschikking. De deadline voor het indienden van projectvoorstellen is 31 maart.

Bron: FME-CWN

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!