Quantcast

Van Heeswijk ontwikkelt duurzame bouwkeet

21 december 2010 – In opdracht van Stam en De Koning Bouw heeft Van Heeswijk Elektrotechniek een ketenpark ontwikkeld ten behoeve van een bouwproject op het oude Philips-terrein Strijp S in Eindhoven. Door het inzetten van onder meer zonnecollectoren, warmtepompen, stroombegrenzers en complexe domotica-oplossingen kan met het nieuwe ketenpark een aanzienlijke energiebesparing van zo’n 43 procent worden gerealiseerd. De duurzame keten zijn de eerste in hun soort op een Nederlandse bouwplaats.

De units, waaronder kantines, keuken, de directiekeet, maar ook materiaalcontainers, kleedkamers en sanitaire ruimtes zijn voorzien van bestaande en nieuwe technieken waarmee enerzijds het energieverbruik zoveel mogelijk wordt beperkt, anderzijds energie wordt gewonnen. Zo worden warmtepompen ingezet om de ruimtes te verwarmen of te koelen en wordt energie gewonnen met behulp van zonnecollectoren die op het dak van de keten zijn geplaatst. Alle keten zijn voorzien van een innovatief alarmsysteem dat de elektriciteit automatisch uitschakelt als het alarm wordt ingeschakeld. In niet frequent gebruikte ruimtes wordt bovendien gebruik gemaakt van bewegingsensoren, zodat verlichting niet onnodig aan blijft.

De stopcontacten in alle keten zijn begrensd op 4 tot 6 amp

  • Laat je overtuigen!