Quantcast

Belangstelling milieu en energie blijft ondanks crisis

4 januari 2011 – Economische crisis of niet, Nederlanders blijven belangstelling tonen voor wat ze in hun dagelijks leven kunnen doen voor een beter milieu. Milieu Centraal liet het onderzoeken.

Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontving in 2010 3,1 miljoen bezoeken op haar websites, een stijging van 11% ten opzichte van 2009. Bovendien blijkt uit recent onderzoek van GfK in opdracht van Milieu Centraal dat de helft van de Nederlanders geïnteresseerd is in hoe ze zelf een bijdrage kunnen leveren aan een beter milieu.

Op milieucentraal.nl overheerst in de top tien van populaire onderwerpen het thema energie besparen in huis, vooral het isoleren van de woning. Mensen willen weten wat de mogelijkheden zijn om hun huis energiezuinig te maken, wat dat kost en hoeveel euro een maatregel bespaart op de energierekening. Ze maken daarbij vaak gebruik van Advies op Maat om informatie te krijgen over hun persoonlijke situatie. Ook informatie over subsidies voor woningisolatie trekt veel belangstelling.

Bron: Energieraad

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!