Quantcast

Deutsche Bank formuleert successenario’s voor de elektro-auto

10 januari 2011 – Analisten van de Deutsche Bank hebben onderzocht wat de invloed is van overheidssubsidies op de doorbraak van elektrische auto’s. Zonder overheidssubsidie is het succes van de elektrische auto afhankelijk van het dalen van de accuprijzen.

De doorbraak van de elektrische auto is volgens analisten van de Deutsche Bank afhankelijk van twee factoren. Ten eerste het dalen van de accuprijzen en ten tweede de mate waarin overheden bereid zijn elektrisch rijden te stimuleren in de vorm van subsidies. In het onderzoek ‘The end of the oil age’ voorspellen de analysen diverse scenario’s voor het
succes van de elektrische auto.

De analisten van de Deutsche Bank concluderen naar aanleiding van het onderzoek dat als de accuprijs daalt tot 250 dollar per kWh, de elektrische auto in 2020 voor consumenten betaalbaar is zonder overheidssubsidies. In dat geval kan de consument zijn elektrische auto in een periode van drie รก vier jaar afschrijven. Als de overheden de komende jaren geen subsidies geven om elektrisch te stimuleren duurt het afschrijven van een elektrische auto tien jaar. Lees hier het hele onderzoek van de Deutsche Bank.

bron: zerauto.nl

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!