Quantcast

DSM investeert in vliegersysteem SkySails

DSM Venturing, het investeringsfonds van DSM, steeekt geld in SkySails. Dit Duitse bedrijf is marktleider voor vliegersystemen voor de scheepvaart.

DSM, onder andere actief in biotechnologische toepassingen in voeding en in nieuwe materialen, heeft geen financiële details bekendgemaakt. De totale omvang van de succesvol verlopen financieringsronde van SkySails, waarin DSM nu deelneemt, bedraagt €15 mln.

Vliegers voor schepen

SkySails ontwikkelt, produceert en verkoopt vliegersystemen voor de maritieme industrie. Met de grote vliegers kunnen, afhankelijk van windomstandigheden, de jaarlijkse brandstofkosten en emissies gereduceerd worden met 10 tot 35%. De methode doet denken aan kitesurfen.

DSM werkt via onderdeel Dyneema al samen met SkySails. Samen met touwproducent Gleistein ontwikkelen de bedrijven een speciaal, hoogwaardig touw dat gebruikt kan worden bij het vliegersysteem.

Meer op FD.nl

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!