Quantcast

Honda bezig aan opvallend geavanceerde laadstations

Honda is bezig aan de uitbouw van opvallend geavanceerde laadstations voor elektrische voertuigen.

De firma stelt een 10 kilowatt-transportsysteem in gedachten te hebben dat elektriciteit genereert uit zonnepanelen (door Honda zelf geproduceerd!) op het dak van het station. Het zou elektrische tweewielers, vierwielers en plug-in hybrides kunnen bijtanken.

Sachito Fujimoto, Senior Hoofdingineer bij Honda: “Er is minder dan zes uur nodig om een elektrisch voertuig volledig te laden; daarbij wordt gebruik gemaakt van 220 V. Daarna kan het opnieuw 160 km verder rijden.”

Fujimoto voegt er nog aan toe dat een smartphone-toepassing, die op elk moment de capaciteit van het voertuig bijhoudt, eveneens tot het comfort van de bestuurders bijdraagt.

Zo kan de smartphone een kaart tonen die de bestuurder toont hoe ver deze nog kan rijden, en zoeken naar het meest dichtbijzijnde station.

Het toestel zendt de informatie dan naar de boordcomputer van het voertuig, dat de bestuurder gps-gewijs naar het station leidt.

Honda is op dit ogenblik bezig met tests in Saitama, Japan, samen met de plaatselijke overheid. De firma hoopt het concept later over heel Japan te kunnen uitbreiden.

bron: engineeringnet.be

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!