Quantcast

Pakketvervoerder DPD start proef met CNG-busjes

21 januari 2011 – DPD Pakketservice start in de regio Joure met een proef met CNG-busjes. Het gaat om drie Mercedes-Benz CNG-busjes, die daarmee op aardgas rijden. Daarmee realiseren deze busjes een CO2-reductie tot 25% ten opzichte van dieselbusjes, aldus DPD.

De pilot is een initiatief van DPD Pakketservice en Holwerda Distributie en Transport. Beide partijen hebben in 2009 ook samen een pilot gedaan, met een LVZ ecocombi. Holwerda Distributie en Transport verzorgt voor DPD het pakketvervoer vanuit het depot in Joure het verzorgingsgebied in Friesland. “Friesland ziet samen met de provincies Groningen en Drenthe toekomst in ‘groen’ rijden en daarom is Joure de ideale locatie voor de CNG-pilot. DPD draagt graag een steentje bij aan het realiseren van de ambitie van deze provincies om in 2015 honderdduizend voertuigen op duurzame brandstof te laten rijden”, aldus Michael van Ooijen, CEO van DPD in Nederland.

Door busjes te laten rijden op aardgas in plaats van benzine is het mogelijk om een reductie in CO?-uitstoot van 20 tot 25% te realiseren. De afstand die de CNG-busjes kunnen afleggen is beperkt tot 270 tot 300 km per dag. Daarmee zijn de busjes ideaal voor binnenstedelijke bezorging. Deze duurzame manier van transport is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de chauffeurs van de pakketvervoerder. Zij komen op deze manier minder in aanraking met schadelijke CO?-gassen.

DPD Pakketservice is naast duurzamer transport ook actief met energiezuinigere opslaglocaties. De kantoren van de nieuwe distributiecentra voor DPD in Veenendaal en Etten-Leur zijn bijvoorbeeld volledig CO2-neutraal. Daarnaast heeft DPD eerder de LVZ ecocombi en de Mercedes-Benz Vital E-CELL geïntroduceerd.

Bron: EnergieGids

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!