Quantcast

Rijkswaterstaat neemt 6 elektrische wagens in gebruik

31 januari 2011 – Rijkswaterstaat heeft vorige week zes Mitsubishi i-MiEV´s in gebruik genomen. Daarmee is de overheidsdienst de eerste grote afnemer van een in serie gebouwde elektrische auto in ons land.

De Mitsubishi i-MiEV is de eerste in serie geproduceerde elektrische auto in ons land. Het innovatieve voertuig is sinds december 2010 op de Nederlandse markt. Rijkswaterstaat is dan ook de eerste fleetowner die zes i-MiEV´s (Mitsubishi innovative Electric Vehicle) in haar wagenpark opneemt.

Namens het ministerie van Milieu en Infrastructuur nam staatssecretaris Joop Atsma de sleutels van de i-MiEV in ontvangst. “Iedereen is het erover eens dat we naar schonere mobiliteit toe moeten”, vertelde hij daarbij. “Wij als overheid zijn trots deze voortrekkersrol met Mitsubishi te kunnen vervullen. Hopelijk stellen wij hiermee een voorbeeld. Een ding is zeker: bij deze zes auto’s blijft het niet. Het is ons doel om over vijf jaar een kwart van ons wagenpark op elektriciteit te hebben rijden. Zo hopen wij deze schone manier van vervoer dermate te stimuleren dat er in 2020 100.000 elektrische voertuigen in ons land rondrijden.”

Mitsubishi leverde in december de eerste i-MiEV af . Mitsubishi levert de i-MiEV al anderhalf jaar in Japan. Ondertussen zijn er meer dan 5.000 auto’s geproduceerd en verkocht.”

De prijs van de i-MiEV is vastgesteld op € 32.830,- inclusief BTW. Op basis van een elektriciteitsprijs van € 0,15 per kWh betaal je voor een volle batterij, dus een afstand van 150 kilometer, ongeveer € 3,-.

Bron: Mitsubishi

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!