Quantcast

Schiphol opent oplaadpunten voor elektrische fietsen en scooters

21 januari 2011 – Amsterdam Airport Schiphol heeft acht oplaadpunten voor elektrische fietsen en scooters geopend. De oplaadpunten bevinden zich onder de traverse tussen Schiphol Plaza en Sheraton. Bezoekers, werknemers en passanten kunnen hier hun elektrische fiets en scooter gratis opladen.

De units met oplaadpunten bestaan uit een innovatieve constructie, waarbij het frame van de fiets of scooter met een vork verstevigd vast staat. Schiphol speelt hiermee in op de wens van bezoekers, van eigen werknemers en van werknemers van op de luchthaven gevestigde bedrijven. Bovendien is het een logische stap om het gebruik van elektrisch vervoer op het luchthaventerrein te stimuleren.

Na een jaar wordt geƫvalueerd hoeveel en hoe vaak de oplaadpunten gebruikt zijn en of eventueel behoefte bestaat aan meerdere oplaadpunten op andere locaties op de luchthaven.
Op Schiphol rijdt al sinds mei 2009 de elektrische auto Think City en in november 2010 is de Tazzari, de tweepersoons elektrocar van Italiaanse makelijk, in gebruik genomen. Medewerkers van Schiphol kunnen beide auto’s voor zakelijk vervoer gebruiken. In november 2010 werd een participatieovereenkomst getekend voor de aankoop van nog eens twintig elektrische voertuigen dit jaar. Ten slotte rouleren sinds 2010 twee elektrische Nissan Leaf auto’s onder leasewagen rijders.

Bron: EnergieGids

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!