Quantcast

Supermarkten komen met klimaatplan

14 januari 2011 – Supermarkten willen de CO2-uitstoot terugdringen. Niet alleen door naar de eigen activiteiten te kijken, maar ook door samenwerking met bijvoorbeeld telers en fabrikanten. En ook door hun klanten te helpen met bijvoorbeeld het voorkomen van voedselverspilling.
Dat staat in een CBL-Klimaatplan, dat de branche heeft opgesteld. In tien jaar tijd wil de sector de CO2-uitstoot met 20 procent terugbrengen. 20 procent vermindering in het relatieve energieverbuik en een aandeel van 20 procent duurzame energie realiseren.

De afgelopen jaren lag de aandacht van de supermarkten vooral bij dierenwelzijn. Denk bijvoorbeeld aan de promotie van biologisch en producten met het Beter Leven Keurmerk, het niet langer verkopen van legbatterijeieren, het stoppen met de verkoop van varkensvlees van onverdoofd gecastreerde biggen en de verduurzaming van de vangst van vis (MSC keurmerk).

De komende tijd gaan de supermarkten werken aan de concrete invulling van het CBL-Klimaatplan. Veel plannen zijn door een simpele ingreep te verwezenlijken. Zo scheelt alleen al het weghalen van de dunne gratis zakjes bij de kassa’s jaarlijks een berg plastic van 500.000 kilo.

Bron: Duurzaamnieuws

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!