Quantcast

“Grootste windturbine testsite van Europa” geopend in Lelystad

8 februari 2011 – Om prototypes van windturbines te kunnen testen is maandag door Ecofys Wind Turbine Testing Services (WTTS) Test Site Lelystad geopend.

Volgens Ecofys voorziet Europa’s grootste testlocatie in een grote behoefte bij windturbinefabrikanten, die er hun jongste generaties windturbines kunnen laten testen en certificeren. De site is bij de start al voor de komende zeven jaar volgeboekt.

Test Site Lelystad kan twaalf prototype windturbines faciliteren, met een gemeenschappelijk vermogen van 30 MW. De testfaciliteiten zijn van cruciaal belang voor de verdere innovatie in de windenergiesector. Nieuwe windturbines hebben certificering nodig, bijvoorbeeld om vergunningen te kunnen krijgen. De nieuwe windturbinetestsite in Lelystad voorziet in alle infrastructuur, windmetingen en windturbinemetingen die nodig zijn voor de certificering van windturbines. Daarnaast gebruiken de fabrikanten de testsite voor eigen innovatieprogramma’s. Ecofys biedt de geaccrediteerde meetdiensten aan in samenwerking met windtest grevenbroich gmbh.

De Europese windturbinesector heeft volgens Ecofys duidelijk behoefte aan een testlocatie als Test Site Lelystad. Bij de opening van de testsite hebben zeven internationale partijen contracten afgesloten met WTTS. Alle twaalf posities voor het testen van windturbines zijn volgeboekt.

Bron: Ecofys

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!