Quantcast

1200 woningen zuiniger door provinciale subsidie

31 januari 2011 – Tien noordelijke corporaties gaan in 2011 bij ruim 1.200 woningen energiebesparingsmaatregelen uitvoeren. Dat doen ze met een subsidie van de provincies Drenthe, Friesland en Groningen.

Persbericht Aedes

>> Noordelijke corporaties gebruiken energiesubsidies

(…) Omdat de betreffende corporaties de regeling van 2010 tijdig hebben aangevraagd, kunnen ze versneld van start. ‘Het is een relatief simpele aanvraagprocedure. De medewerkers van Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) zijn meer dan bereid om je van een goed advies te voorzien en mee te denken. Het enige wat je daarvoor moet doen is bellen!’, zegt Idema van corporatie De Huismeesters over de aanvraagprocedure.

In totaal hebben de corporaties 2,5 miljoen euro aan subsidie ontvangen. De drie noordelijke provincies hopen dat nog meer corporaties uit die regio volgen, zodat ze gezamenlijk een succes van deze regeling kunnen maken. Inmiddels is de eerste subsidie- aanvraag voor 2011 ook binnen.

De tien corporaties zijn: Nijestee, Groninger Huis, De Huismeesters, Woonconcept, Wonen Noordwest Friesland, Wonen Zuidwest Friesland, Weststellingwerf en WoonFriesland. Ook Woonborg en Elkien hebben gebruik gemaakt van de subsidiemogelijkheid om tien bestaande woningen energieneutraal te maken. <<

Bron: Aedes

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!