Quantcast

Concept Duurzaam Drijvend Wonen in trek

17 februari 2011 – Het concept Duurzaam Drijvend Wonen blijkt aan te slaan. Initiatiefnemer architectenbureau Kraaijvanger • Urbis meldt via Twitter dat in “2 weken tijd zich twaalf geïnteresseerden hebben gemeld voor duurzaam drijvend wonen.” Vandaag houdt het bureau de eerste bijeenkomst met belangstellenden.

In december vorig jaar won het concept nog de Natuhome Award. Het concept, waaraan ook Dura Vermeer, DGMR, Giesbers&Van Der Graaf b.v. en ITHO meedoen, heeft twee soorten gevels; een schil die tegen de zon beschermt en een serre die zich naar de zon opent. Hierdoor kan warmte worden opgenomen of juist worden buiten gehouden. Door de woning te laten draaien met de seizoenen ontstaat 40% minder warmtelast en 90% minder koellast.

De activiteiten die warmte behoeven zijn boven geplaatst en die gedijen in koelte beneden. Zo maakt het gebruik van de natuurlijk stijgende warme lucht. De kern verzamelt alle functionele ruimtes en techniek. Qua materiaal bestaat 63% van het gewicht uit C2C gecertificeerde materialen en nog eens 28% uit volledig recyclebare materialen.

Bron: Kraaijvanger • Urbis

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!