Quantcast

Nieuwe rijkspremieregeling voor energiebesparing

28 februari 2011 – Het kabinet stopt € 10 mln in de rijkspremieregeling Meer met Minder voor energiebesparende maatregelen in bestaande huizen. Dat staat in het Plan van Aanpak Energiebesparing Gebouwde Omgeving.

Uit een bericht van Plein (voor MKB-adviseurs)

>> (…) Tevens introduceert het kabinet de blok-voor-blok aanpak, een grootschalige aanpassing van woningen in één keer. Daarvoor is 2,5 miljoen euro beschikbaar als start. (…)

De premie voor energiebesparing was eerder al een succes. Bewoners en eigenaren kunnen daarop een beroep doen voor energiebesparende maatregelen in hun woning. Er werden méér maatregelen getroffen die ook versneld werden uitgevoerd. Minister Donner benadrukt dat de regeling er ook voor zorgt dat een reeks van investeringen los komt. Dat is in het voordeel van de bedrijven die de maatregelen uitvoeren, zoals aannemers, installateurs, isolatiebedrijven en energiebedrijven.

Blok-voor-blok

De blok-voor-blok aanpak is een nieuwe manier om grootschalig energie te besparen in de bestaande bouw. De aanpak van iedere woning apart kost naar verhouding meer en is versnipperd. Daarom kijkt het kabinet naar de blok-voor-blok aanpak. Met gebruik van standaardpakketten krijgen meerdere woningen tegelijk aanpassingen om 30% tot 50% aan energie te besparen. Lokale partijen werken samen met een regierol voor bijvoorbeeld de gemeente of corporatie en met inzet van geld van private financiers. In de komende periode start minister Donner een pilot met vijf projecten. Deze is een succes als blijkt dat de blok-voor-blok aanpak bruikbaar is voor een landelijke uitrol. (…) <<

Bron: Energieraad.nl

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!