Quantcast

Volvo komt samen met Vattenfall met plug-in hybride V60

3 februari 2011 – Volvo komt op de Autosalon van Genève begin maart met een V60 Plug-in Hybrid. Het gaat om een zo goed als productieklare auto met een CO2-uitstoot van minder dan 50 g/km, aldus Volvo.

Deze auto kan op alleen de dieselmotor rijden, maar ook diesel-elektrisch aangedreven (hybride) en volledig elektrisch aangedreven.Hij moet in 2012 op de markt komen en is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Volvo en de Zweedse energieleverancier Vattenfall.

Volvo en Vattenfall sloten in januari 2007 een samenwerkingsverband met als doel het ontwikkelen en testen van plug-intechnologie. Dit grensoverschrijdende initiatief heeft geresulteerd in een gezamenlijk bedrijf: V2 Plug-in-Hybrid Vehicle Partnership. Het ontwikkelingswerk is door beide bedrijven gefinancierd. Nu staat het project aan de vooravond van de introductie van de eerste plug-inhybride.

De actieradius als voor volledig elektrisch aangedreven wordt gekozen is de actieradius nog niet om over naar huis te schrijven: vijftig kilometer. Maar kiest hij voor Hybride voor een efficiënte hybrideaandrijving dan is de door Volvo opgegeven gemiddelde CO2-uitstoot 49 g/km.

Bron: EnergieGids.nl

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!