Quantcast

Duurzaam renoveren wint aan populariteit

5 april 2011– Het energieverbruik van energieslurpende gebouwen moet worden verlaagd. Van de mondiale energiebehoefte gaat zo’n 40% op aan verlichting,verwarming en ventilatie voor bedrijfsgebouwen en kantoren.

Door het installeren van smartmeters of energiezuinige verlichting en zonnecollectoren in te zetten, kan het energieverbruik aanzienlijk worden verlaagd. Piet Eichholtz verbonden aan de Universiteit van Maastricht, stelt dat investeren in duurzame renovatie loont. Duurzame kantoorgebouwen zijn eenvoudiger te verhuren en hebben een betere bezettingsgraad, daarnaast is de waarde gemiddeld 16% hoger dan reguliere gebouwen. Elf grote pensioenbeleggers, die goed zijn voor 1.400 miljard aan beleggingen, gaan voortaan de duurzaamheid van vastgoedbeleggingen registreren.

Het hoofdkantoor van de Deutsche Bank in Frankfurt is recentelijk op een duurzame wijze gerenoveerd. Het pand heeft nu een volledig duurzame infrastructuur. In het pand wordt natuurlijke beluchting gebruikt en warmte wordt hergebruikt. Op 300 dagen van het jaar is er geen externe verwarming noodzakelijk. Het watergebruik zal met minstens 40% dalen. Bij ongewijzigde energieprijzen wordt de renovatie in 12 tot 15 jaar terugverdiend.

Bron: FD Selections Vastgoed

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!