Quantcast

Rijden op Groengas stelt €2,6 miljoen subsidie beschikbaar

11 april 2011 – Vanaf 1 juli geldt de subsidieregeling Rijden op Groengas, een initiatief van het Rijk uitgevoerd door Agentschap NL. Ondernemers kunnen vanaf dan subsidie aanvragen voor aanschaf van een auto op groengas.

In Nederland kan in totaal op 60 plaatsen groengas getankt worden. Piet Adema, de Friese gedeputeerde, ziet de regeling voor zijn provincie helemaal zitten. “Dit is dé kans voor Friese bedrijven om hun wagenpark te vergroenen en nu over te stappen op groengas. We lopen in de provincie Fryslân al voor met het aantal vulpunten op groengas. Met deze regeling kunnen we ook het aantal groengasauto’s in Fryslân flink uitbreiden en ook daar koploper worden.”

Ieder bedrijf kan een aanvraag indienen, ook onderzoeksinstellingen en waterschappen kunnen meedoen. Koeriersdiensten en gemeenten niet, tenzij hun auto’s via een leasemaatschappij zijn aangeschaft. Een aanvraag bestaat uit minimaal drie nieuwe voertuigen, met een maximaal gewicht van 3.500 kilogram. De maximale subsidie per project is €100.000,- waarbij er een max. is geteld van 33 auto’s. In totaal is er €2,6 miljoen beschikbaar voor Rijden op Groengas, de regeling sluit op 31 december 2011.

Bron: Energiegids.nl

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!