Quantcast

100% Green Made Container, duurzame contrainer van rietsuiker

17 mei 2011 – De 100% Green Made Container is een container van honderd procent plantaardig plastic en is gelanceert door Plastic Omnium. Doordat de afvalcontainer is gewonnen uit suikerrietsap in plaats van aardolie, is het volledig recyclebaar en biologisch.

De 100% Green Made Container is een belangrijke winst voor het milieu. In plaats van 2 tot 2,5 kilogram uitstoot van CO2 bij de productie per een kilo plastic, wordt er bij de Green Made 2 tot 2,5 kilo CO2 opgenomen bij dezelfde hoeveelheid. Hierdoor komt er minder druk op de natuurlijke hulpbronnen.

Henk Leusink, commercieel directeur van Plastic Omnium vertelt: “Plastic Omnium draagt met de introductie van de 100% Green Made Container aanzienlijk bij aan het reduceren van de CO2-uitstoot Alleen al het vervangen van de containers voor eigen verbruik geeft gemeenten een aanzienlijke milieuwinst. Daarnaast hebben ze in Nederland minimaal honderdduizenden minicontainers uitgezet bij hun inwoners. Door deze op termijn te vervangen door de 100% Green Made Container, kan Nederland substantieel miljoenen kilogrammen aan CO2 besparen. Dit is een kans die geen enkele gemeente in Nederland verloren mag laten gaan. Ik nodig dan ook vertegenwoordigers van elke gemeente graag uit bij onze stand langs te komen op 18 of 19 mei 2011 in Lelystad.”

De Green Made is gemaakt van honderd procent recyclebaar ethyleen. Ethyleen wordt gemaakt van ethanol, wat bedrijven in Brazilië winnen uit suikerrietsap, en heeft dezelfde technische eigenschappen als plastic van aardolie. Doordat de suikerrietteelt plaats vindt op ruim 2.500 kilometer afstand van het Amazonewoud, blijft de biodiversiteit in Brazilië gewaarborgd. Ook gaat de suikerrietteelt niet ten koste van andere landbouwgewassen in Brazilië.

Afvalcontainers gaan zo’n tien tot twintig jaar mee. Een aanzienlijk deel van de Nederlandse containers is ondertussen al aan vervanging toe. Door alle oude afvalcontainers te vervangen door 100% Green Made Containers, dragen gemeenten meer bij aan hun eigen milieu- en milleniumdoelstellingen.

Bron: Duurzaam Nieuws

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!