Quantcast

Natuur en Milieufederatie Drenthe promoot e-scooter

16 mei 2011 – Het aandeel van duurzame vervoermiddelen groeit de laatste tijd enorm. Toch liggen er nog veel kansen binnen de duurzame mobiliteit. De Natuur en Milieufederatie Drenthe promoot, in samenwerking met de provincie Drente, de elektrische scooter.


In juni en juli organiseren zij een ‘e-scootertour’ door de provincie. Verschillende bedrijven en organisaties met interesse in milieuvriendelijkere vervoersmogelijkheden doen hier aan mee. Mederwerkers en het management van de deelnemers krijgen de kans om een proefrit te maken met de elektrische scooter.

De scooter heeft meerdere voordelen die de Natuur en Milieufederatie Drenthe meer naar voren wil laten komen. De scooter is goedkoop, voor ongeveer €0,50 kan een afstand van 100 km worden afgelegd. Door de lagere onderhoudskosten en een aantrekkelijke belastingsaftrek via de MIAVamil-regeling (wanneer sprake is van een lithium-accu) is het een enorm kostenvoordeel. Ook is de scooter stil en schoon, er wordt geen CO2 en fijnstof uitgestoten en is daardoor weinig belastend voor het milieu. De scooter is op te laden via een simpel stopcontact, dus een bezoek aan het tankstation is ook niet meer nodig.

Bron: Duurzaam Nieuws

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!