Quantcast

Ruim 60% van de huiseigenaren geïnteresseerd in zonnepanelen

9 mei 2011 – Uit onderzoek van USP Marketing Consultancy blijkt dat ruim 60% van de huiseigenaren die nog geen gebruik maken van zonnepanelen, hier wel in geïnteresseerd zijn.

Het onderzoek werd gehouden in opdracht van UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche. Een groot voordeel voor woningbezitters is de energiebesparing met als gevolg een maandelijks financieel voordeel. 75% van de woningbezitters benoemd dit tot de hoofdreden. Een ander voordeel is dat de zonne-energie goed is voor het milieu, hierdoor overweegt 49% zonnepanelen en 37% zonneboilers.

Ondanks het lage aantal woningeigenaren dat zelf energie opwekt door middel van zonneboilers of zonnepanelen, is er veel enthousiasme bij potentiële huiseigenaren. 40% van de eigenaren die nog geen gebruik maakt van zonneboilers, staat er voor open. En maar liefst 60% die nog geen gebruik maken van zonnepanelen op het dak, zou dit in de toekomst wel willen.

Ruim vier op de tien respondenten verwacht een stijgende lijn in de energieprijzen, waardoor de zonne-energie in de toekomst goedkoper zal zijn dan energie uit fossiele brandstoffen. De reden dat er nog maar weinig woningeigenaren gebruik maken van zonnepanelen, is voor 39% van de ondervraagde de aanschafprijs en 36% vindt de terugverdientijd te lang. De interesse van potentiële woningeigenaren ligt vooral bij de zonnepanelen. Ruim een derde (35%) is al zo geïnteresseerd, dat zij gezocht hebben naar informatie over de aanschafprijs van zonnepanelen (77%), de terugverdientijd (73%) en subsidies (68%).

Bron: Duurzaam Nieuws

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!