Quantcast

Scheuten Solar sluit contract installatie 3.000 zonnepanelen

3 mei 2011 – Scheuten Solar, zonne-energieconcern, heeft een contract gesloten met Faymonville voor de installatie van ongeveer 3.000 zonnepanelen.

Faymonville is een Belgische trailerproducent en tegelijk ook één van Europa’s grootste. De afzetmarkt van Faymonville ligt in heel Europa, het Midden oosten en Zuid-Amerika. Ook heeft het bedrijf fabrieken in Goleniow (Polen), Büllingen (België) en Lentweizer (Luxemburg). Op drie verschillende daken van Faymonville in Büllingen worden de zonnepanelen geïnstalleerd. De zonnepanelen bevatten een gezamenlijke output van 750 kWp. Scheuten Solar gaat PV-systemen realiseren op twee schuine daken en een plat dak op de productlocatie in Wallonië (Büllingen). Deze drie projecten bij elkaar vormen het grootste PV-project in Wallonië. Ook zijn deze installaties voor Faymonville het eerste project van Scheuten Solar in Wallonië. Ad Verbaas, Director Project Development: “Wallonië is voor ons tot nu toe nog onontgonnen gebied geweest. Dit project in samenwerking met een gerenommeerde partij als Faymonville geldt dan ook als een belangrijk uitgangspunt voor verdere activiteiten. Onze doelstelling is om het project voor 1 september te realiseren.”

Door de zonnepanelen wordt er jaarlijks een CO2 uitstoot van ongeveer 300 ton bespaard. Ook kan Faymonville voor een groot deel haar eigen energiebehoefte voorzien door de groene energie die wordt opgewekt. “De energieopwekking is voor een deel bedoelt voor eigen energieconsumptie. Dit onderstreept dat ons innovatieve en ecologische denken verder gaat dan onze trailerproductie. We kijken uit naar de verdere samenwerking met Scheuten in de realisatiefase met eenzelfde professionele aanpak als in het acquisitie- en voorbereidingstraject,” Alsdus Guy Fickers, Technical Director Faymonville.

Bron: Duurzaam Nieuws

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!