Quantcast

Verkoop hybride auto’s vermindert door steeds zuinigere benzine- en dieselauto’s

2 mei 2011 – Het economische bureau van ING maakte donderdag bekend dat er vorig jaar voor het eerst sinds jaren minder hybride auto’s zijn verkocht door de steeds zuinigere benzine- en dieselauto’s.

Vorig jaar was het aandeel 3,5 procent, dit jaar is het aandeel blijven steken op 2,9 procent. Dieselauto’s hebben het afgelopen jaar wel goed gedaan. Het aandeel van nieuw verkochte auto’s was in het eerste kwartaal dit jaar 16,5 en is uiteindelijk gestegen naar 26,9 procent. Omdat er steeds zuinigere auto’s op de markt komen zodat ze in de 20 of 14 procents tarieven vallen voor de fiscale bijtelling van leaseauto’s, is het fiscale voordeel van hybrides ten opzichte van benzine- en dieselauto’s bijna weggevallen. Dit is tevens de belangrijkste reden. “ Ook in de middenklasse bereiken steeds meer modellen de voor leaserijders interessante 20 procent bijtellingsgrens en komt ook de 14 procent bijtelling in zicht. Uitgerekend de hybride modellen ondervinden hier hinder van”, aldus ING.

Het beleid van Nederland om met fiscale maatregelen schoner rijden te stimuleren, werkt heel goed volgens ING. Nederland rijdt steeds schoner kijkend naar de nieuw aangeschafte auto’s van de eerste drie maanden. Nederland had dit jaar een gemiddelde CO2-uitstoot van 127 gram CO2 per kilometer, waarmee Nederland de laagste CO2-uitstoot heeft in Europa.

Bron: Duurzaam nieuws

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!