Quantcast

dDH komt met energiezuinige server

29 juni 2011 – dDH, het Onafhankelijk Internet Platform, heeft zijn eigen server energiezuiniger omgebouwd naar een zogenaamde LESS server. Internet verspilt de laatste jaren enorm vele energie en stoot even veel CO2 uit als de luchtvaartindustrie.

Ieder onderdeel van de dDH computer hebben de technici omgebouwd tot het zuinigste exemplaar. Serveo, de provider is CO2-neutraal even als het datacentrum Evoswitch. Doordat de websites op de server licht zijn gebouwd, besparen zij extra energie op de LESS-server en bij de pc van de bezoeker.

Bij e-mail is de berichtgeving aangepast, de maximum grootte per bericht is 40KB en alles wordt in platte tekst verzonden. Ook de spam is geherstructureerd, waardoor het nauwelijks energie verspilt. 90% van alle mail is tegenwoordig namelijk spam.

dDH wil altijd alles verbeteren en gaan voor succes. Via deze LESS-server willen zij hun idee

  • Laat je overtuigen!