Quantcast

Eerste Engelse elektrische taxi’s bij TCA

6 juni 2011 – De eerste “Engelse elektrische taxi’s TX4” rijden sinds 27 mei jl. al rond in Amsterdam.

De eerste vijf taxi’s zijn in opdracht voor Holland-4-Electric (Bas Vos) gebouwd dor All Green Vehicles (AGV). De taxi’s rijden nu onder de vlag van de Amsterdamse taxi centrale T.C.A..

De elektrische taxi’s brengt Nederland weer een stapje dichter bij de ambitie die we hebben, koploper worden in elektrisch vervoer. De taxi’s zijn geluidloos en 100% schoon, ook een groot voordeel van deze elektrische voertuigen is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. De taxi’s rijden tot nu toe alleen in het centrum van onze hoofdstad.

Mederoprichters en eigenaars van AGV, Mart en Martijn Noordam: “Het straatbeeld van de ouderwetse taxi komt weer terug.” Mart en Martijn zijn enorm blij met de Engelse taxi’s, die weliswaar geel gekleurd zijn maar in een nieuwer en luxer jasje zijn gestoken. Een groot pluspunt van de nieuwe taxi’s is de extra ruimte. De elektrische taxi is gemaakt voor 4 à 5 passagiers en een rolstoel. De deuren zijn groter en kunnen tot 90 graden worden geopend, waardoor mindervalide passagiers en ook een rolstoel eenvoudig naar binnen kan.

Mart en Martijn Noordam: “Wij bouwen onze voertuigen met hoge kwaliteit en veiligheid. Wanneer deze ‘English Cab’ goed bevalt, zullen er ongetwijfeld meerdere komen. De intentie bij Holland-4-Electric is om een vervolgorder te plaatsen van nog eens 50 stuks dit jaar. De productie in 2012 zal tussen de 250 en 500 liggen”.

Bron: Duurzaam Nieuws

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!