Quantcast

Friesland moet groener

23 juni 2011 – aankomende 30 juni ’11 zal de Drive4electric vriendenclub zijn eerste bijeenkomst houden. Het doel van deze dag is ondernemers in en om Friesland in contact brengen met bedrijven die elektrische mobiliteit leveren.

De dag zal rond drie uur in de middag van start gaan op het verzamelpunt bij het gebouw van de elektrische mobiliteit aan de Apolloweg 8 te Leeuwarden.

De club zal worden geopend door Julia Williams-Jacobse van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Hier zal zij een voorlichting geven over het gebruik van elektrische mobiliteit en de ontwikkelingen hier van.

Er zal ook een presentatie worden gehouden door Robert van den Brink van onderzoeksbureau Goudappel. Hierin zal hij antwoord geven op de vraag:’Wat is nodig voordat Nederland overstapt op elektrisch vervoer?’. Namens de gemeenten zal burgemeester Ferd Corne zorgen voor een veilige aftrap van de Drive4Electric vriendenclub.

“We willen bedrijven in Fryslân enthousiasmeren over elektrisch vervoer,” zegt Carin Verweij, communicatieadviseur bij Drive4Electric. “Met de Drive4Electric vriendenclub willen we zorgen dat er een verbinding ontstaat tussen bedrijven die iets willen doen op het gebied van duurzaamheid en aanbieders van elektrische mobiliteit.”

Gedurende deze opening zal ook het nieuwe gebouw van MPI-NL, elektrische scooter leverancier, officieel worden geopend. Als het hoofdzakelijke gedeelte is afgesloten zal er een borrel zijn waar kan worden ge net werkt. Ook zal er de mogelijkheid zijn om kort gebruik te kunnen van de op dit moment in gebruik zijnde elektrische auto’s die in Nederland zijn te krijgen.

Nog niet zo lang geleden is door heel Friesland een uitnodiging rond gestuurd voor deze bijeenkomst. Verweij:’’Bedrijven reageren enthousiast. De eerste aanmeldingen zijn al binnen.’’ Zijn er bedrijven die geen uitnodiging hebben gekregen maar wel graag naar het evenement toe willen komen kunnen contact opnemen met Drive4Electric.

Het bureau wat is opgezet door Drive4Electric wil het elektrische vervoer op zowel water als land stimuleren. Dit evenement is opgezet door Drive4Electric, MPI-NL en Ontwikkelingsbedrijf Leeuwarden.

Bron: drive4electric.nl

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!