Quantcast

Imtech maakt 800 Duitse gebouwen energie-efficiënter

7 juni 2011 – De technische dienstverlener Imtech heeft een megacontract afgesloten waarbij 400 miljoen is gemoeid. In 15,5 jaar gaat Imtech bij 800 gebouwen in Duitsland energiebesparende maatregelen door te voeren.

Het project betreft de gebouwen van vastgoedbelegger Lorac Investment Management met als huurder vooral Deutsche Post. Imtech gaat zorgen voor een hogere energie-efficiency wat volgens hen kan oplopen tot een energiebesparing van tientallen procenten.

Het heeft 15 maanden geduurd voordat Imtech de opdracht waar nog 20 andere partijen om streden won. Volgens Peter Eilers, bestuurder van Imtech Duitsland, voldoet de opdracht ruimschoots aan het operationele margedoel (ebita) van 6 tot 7 procent dat Imtech hanteert. ‘Wij denken dat we daarbovenuit kunnen komen,’ stelt Eilers.

Imtech is gestart in Gouda en de laatste jaren wereldwijd gegroeid met een werknemers aantal van 25.000. In 2010 had Imtech een omzet van €4,5 miljard, waarvan 22% in Duitsland en 28% in Nederland. Nu is Imtech vooral bezig met ICT- en ingenieursdiensten voor de maritieme en industriële sector. De komende jaren wil het bedrijf zich meer richten op verduurzaming van vastgoed, deze opdracht in Duitsland is daarvoor een sprong in de goede richting.

Tom Muller, analist van Theodoor Gilissen, vindt het contract een bewijs voor Imtechs ‘leidende positie in dit segment in Noordwest-Europa’.

Om voor een hogere energie-efficiency te zorgen, gaat Imtech onder andere centrale warmtepompen installeren in de Duitse gebouwen. Ook staat op de planning om systemen voor de airconditioning te renoveren en het aanleggen van zonnepanelen op het dak bij de grotere gebouwen.

Bron: FD

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!