Quantcast

Mijpaal in Haarlem: 500ste openbare oplaadpunt

27 juni 2011 – De 500ste voor iedereen toegankelijke oplaadpaal is in Haarlem geplaatst. De wethouder Rob van Doorn en de CEO van E-laad(producent oplaadpaal) opende het gebruik van deze paal op 24 juni 2011 jl. Groeiende

De bedoeling is dat de oplaadpaal zo snel mogelijk landelijk wordt neergezet. Na een enorme stijging van 50 naar 500 palen is het belangrijk om zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen toegankelijk te maken tot deze oplaadpaal. Naast het plaatsen op de plekken in en om de gemeenten zal het oplaadpunt ook voor de huizen van de kopers van zo’n elektrisch voertuig worden geplaatst. Er kan dan simpel met een pasje worden opgeladen.

Haarlem heeft een mijpaal: het 500ste publieke oplaadpunt van de stichting E-Laad.De opening vond vrijdag 24 juni plaats door wethouder Rob van Doorn en dedirecteur van E-Laad, Onoph Caron.Voor Haarlem betreft het de eerste openbare oplaadpaal voor elektrischevoertuigen.

Blije directie

Onoph Caron, directeur van E-Laad is een blij man: “De vaart zit er nu goed in. Met al die nieuwe laadpunten zijn we hard op weg een einde te maken aan de kip-ei-discussie. Samen met gemeenten bieden we mensen een extra keuze. Ze kunnen kiezen voor de bekende brandstoffen als benzine, diesel of LPG maar ook voor elektrisch. En dat is mooi want elektrisch rijden is schoon, stil en zuinig.”

Onoph Caron schat een versnelling van de groei: “Zeker nu bekend is geworden dat alleen nog voor elektrische auto’s belastingvoordelen blijven bestaan, verwacht ik dat elektrisch rijden een flinke sprong gaat maken. Maar dan moeten er natuurlijk wel voldoende oplaadpunten zijn. Wij werken daar hard aan, samen met gemeenten. En dat gaat steeds beter. Gemeenten als Haarlem, Utrecht, Arnhem, Zwolle, Meppel, Lopik, Berkelland en heel veel andere, doen al mee. En de rest is welkom!”

Haarlem

Naast deze eerste paal zijn er nog een tweetal palen geplaatst in Haarlem. Deze zullen niet onopgemerkt blijven. Verschillende Haarlems gevestigde bedrijven hebben toegezegd gebruik te zullen gaan maken van deze palen. Dit zijn onder anderen mensen van Liander netbeheer, JCDeacaux en de secretaris van de gemeente haarlem. Zo zal de auto van het jaar 2011, de Nissan Leaf en de Tesla Roadster er gebruik van gaan maken.

Bron: iNSnet

Ga terug naar CleanTech Journaal.

 

  • Laat je overtuigen!