Quantcast

Australië wil CO2-belasting invoeren

12 juli 2011 – De grote vervuilers van Australië moeten gaan betalen. De premier, meneer Gillard, heeft het plan de 500 grootste vervuilers te laten betalen voor elke ton CO2 uitstoot. Voor elke ton uitstoot zal er $23 Australische dollar, omgerekend zo’n €17,- worden betaald.

Internationale afspraken

De internationale milieu afspraken die zijn gemaakt, roept bij Australië de verplichting op deze na te streven. Ten opzichte van de wereld is Australië een enorme vervuiler. Dit komt door dat het een grote afhankelijkheid heeft van steenkool.

Consument de dupe?

Australiërs zullen de komende jaren meer belasting gaan betalen waarmee omgerekend zo’n 18 miljard euro opgeleverd zal worden. Dat deze kosten door gerekend zullen worden door bedrijven is een grote kans. Van daar dat de Australische regering een overweging maakt om een compensatieregeling in te voeren. Dit zal er voor zorgen dat lage en midden inkomens een belasting verlaging krijgen.

Meerderheid Parlement

Het plan om dit in te gaan voeren zal eerst nog door het parlement moeten worden goed gekeurd. Verschillende leden van het parlement hebben enthousiast op het voorstel gereageerd. De kans op het gaan betalen van CO2 belasting komt dus dichterbij.

Bron:iNSnet

Ga terug naar Cleantech Jounaal.

  • Laat je overtuigen!