Quantcast

Gemeente Amsterdam komt met groendak brochure

20 juli 2011 – Amsterdam start de nieuwe actie ‘Maxdak’ om zo de groene grasdaken en het gebruik van zonnepanelen en –collectoren te stimuleren.

De gemeente Amsterdam profileert zich graag als een duurzame, groene stad. Met Maxdak laat de gemeente verschillende invalshoeken van de multifunctionaliteit voor groene daken zien, gericht op gebruik, energie en water/ecologie/groen in een brochure.

Vele verschillende varianten van daken worden in de brochure onderscheidt. Zoals SunMax (zonnepanelen voor elektriciteit), zonneboilers (warm water), Groendak (groen op het dak), Moesmax (fruit en groente gecombineerd met PV panelen), Funmax (gebruiksdaken als grasdak), Ready-for-tomorrow (voorbereide daken op grootschalige toepassing van PV panelen en Groen met PV.

De brochure staat vol met foto’s van groene daken en andere duurzame initiatieven van bewoners. Sommige foto’s in de brochure zijn gephotoshopt met extra zonnepanelen. De gemeente verklaart dit: “De brochure is bedoeld om mensen een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van duurzaam wonen. We wilden laten zien wat er allemaal kan en niet zozeer wat er al is.”

Bron: Gemeente Amsterdam

Ga terug naar CleanTech Journaal.

 

  • Laat je overtuigen!