Quantcast

MIT ontwerpt nieuwe opvouwbare zonnecel

14 juli 2011 – Onderzoekers van MIT heeft een nieuwe techniek voor zonnecellen ontworpen, waarbij de zonnecel kan worden geprint op opvouwbaar papier.

Bij de nieuwe techniek voor zonnecelproductie wordt gebruik gemaakt van verdampte stoffen. Hierdoor wordt er geen gebruik meer gemaakt van schadelijke vloeibare stoffen. Ook was een van de extreme condities bij het printen van zonnecellen met de bestaande techniek dat de temperatuur extreem hoog werd. De temperatuur tijdens het productieproces met de nieuwe techniek liggen niet hoger dan 120 graden Celsius. Het materiaal waarop de zonnecellen worden geprint wordt veel minder belast en er kan nu gebruik worden gemaakt van stof, papier en zelfs plastic waardoor er kosten worden bespaard.

Het papier waarop de zonnecellen worden geprint, maakt het mogelijk dat om het op te vouwen. Hierbij worden de prestaties van de zonnecel niet be

  • Laat je overtuigen!