Quantcast

MyWheels.nl – Het nieuwe autodelen

18 juli 2011 – MyWheels.nl brengt vanaf september particulieren die hun auto te leen bieden en personen die een privé-auto willen lenen bij elkaar. Via de website kunnen particulieren geld verdienen door hun eigen auto uit te lenen aan anderen.

Het peer-to-peer carsharing is een makkelijke manier van het onderling delen van je auto. Voor vele zit een auto lenen nu binnen bereik en zal het een dure aanschaf van een tweede auto doen verwateren. Steeds meer mensen zien nadelen aan het hebben van een eigen auto. Zo krijg je veel vaste lasten en vaak staat je auto 23uur per dag ongebruikt op de stoep. Door het openbaarvervoer en de grote steden, hebben meer dan de helft van alle huishoudens geen eigen auto meer nodig.

Voor kleine tripjes is een auto altijd handig. Daarvoor zijn dan de huurauto’s en deelauto’s van bedrijven als StudentCar, Greenwheels en Wheels4all. De afgelopen vijf jaar is het aantal deelauto’s in Nederland meer dan verdubbeld, blijkt uit recente cijfers van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer.

MyWheels is opgezet door de oprichter en directeur van Wheels4all, Henry Mentink en directeur van Wheels4all en bedenk van de OV-fiets, Ronald Haverman. Met MyWheels streven Henry en Ronald niet naar winst, maar naar idealen. Samen met andere partijen willen zij het onderling autodelen tot een succes maken.

Bron: MyWheels

Ga terug naar CleanTech Journaal.

 

  • Laat je overtuigen!