Quantcast

Nieuw ecologisch verhardingsysteem – ECO Plus Rooster

13 juli 2011 – Er is een nieuwe ecologisch systeem voor verharding ontwikkeld, het ECO Plus Rooster. Door middel van beroosteren, wordt het mogelijk om snel en op een duurzame manier verharding van wegen en parkeerplaatsen te realiseren.

Deze nieuwe manier is ecologisch verantwoord en duurzaam. Speciale stabiele roosters worden aangelegd en opgevuld met grind, stenen, hout of gras. Hierdoor wordt er voorkomen dat de grond wordt afgesloten en er geen regenwater meer kan wegzakken.

Het ECO Plus Rooster bestaat uit verschillende duurzame roosters die aan elkaar zijn gekoppeld. Deze roosters hebben een grof structuur wat gevuld is met een kokos zwelblokje. De samenstelling van dit blokje zorgt ervoor dat het gras zonder problemen kan groeien, waardoor er een duurzame groene verharding ontstaat die makkelijk te onderhouden is. De grove structuur van het rooster zorgt voor een goede doorvoer van lucht en water naar de ondergrond.

De leverancier van dit product is TONN. Het bedrijf levert ook bamboeterrassen en sedumdaken. Alle producten zijn duurzaam en uit onuitputtelijke bronnen samengesteld en gerecycled. TONN draagt bij aan een milieuvriendelijke samenleving en is hierdoor ook ecologisch verantwoord.

Bron: TONN

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!