Quantcast

Young Energy Award voor innovatieve studenten

3 juli 2011 – Studenten die iets innovatiefs hebben bedacht voor het besparen van energie zijn op de vakbeurs Energie 2011 flink onder de aandacht gebracht. Nog studerende of afgestudeerde jongeren ‘tot 2 jaar na afstuderen’ kunnen met de bedachte innovaties naar de Young Energy Award komen om deel te nemen. De innovaties moeten zo gemodificeerd zijn dat er geen gebruik wordt gemaakt van de fossiele brandstoffen en deze dus worden bespaard. Ook moet de innovatie zijn steentje bij kunnen dragen aan de CO2 vermindering. Dit wordt de premiëre van de Young Energy Award. De inschrijving loopt tot de eerste van augustus en steunt hiermee niet alleen de vakbeurs Energie maar ook de innovatieve studenten met hun duurzame innovaties. Deze aller eerste Young Energy Award uitreiking zal zijn op de eerste beursdag van de vakbeurs Energie 2011 op 4 oktober in de Brabant Hallen in ’s-Hertogenbosch.

In de schijnwerpers

Een deskundige jury beoordeelt het product of idee op vier onderdelen:

• innovatief vermogen: is de vinding vernieuwend?
• duurzaam of besparend: draagt het idee bij aan een daling van CO2-uitstoot?
• klantfocus: staat de uiteindelijke klant of gebruiker centraal?
• rentabiliteitsverwachting: is de vinding zakelijk rendabel en kansrijk?

De 10 beste innovaties zullen worden uitgekozen om mee te doen voor de grote finalen. Deze 10 deelnemers zullen op een platform worden gezet van pers, nieuwsbrieven, beursspeciaal en op de website plus op de speciale expositie op de beurs is ook een plekje vrijgehouden voor deze innovaties. De winnaar van de award hangt een Ipad 2 boven het hoofd. Tot 1 augustus kan er worden ingeschreven en wilt u meer weten kijk dan even op de site van Energie 2011. Hier staat informatie op over de spelregels en hoe de producten worden beoordeeld.

Over de beurs

Van dinsdag 4 oktober tot donderdag 6 oktober is in de Brabant Hallen in ’s-Hertogenbosch de Energie 2011 vakbeurs. Het is een vakbeurs die wordt bezocht door energiemanagers, directies, ingenieurs, technisch managers, gemeenten, bouw- en vastgoedprofessionals en facilitymanagers.

Het gaat er bij deze beurs om dat mensen bekend worden met hoe ze het beste om kunnen gaan met energie en hoe dit zo milieuvriendelijk mogelijk kan en ook zo goedkoop mogelijk.

Bron: Energievakbeurs

Ga terug naar CleanTech Journaal.

 

  • Laat je overtuigen!