Quantcast

Nieuwe LED-techniek in woonwijk Emmelhage

11 augustus 2011 – Emmelhage, de eerste wijk in de Noordoostpolder, wordt verlicht door 100% LED-verlichting. Aannemers zijn nog voor de bouwvak begonnen met het plaatsten van de verlichting.

De voordelen van LED-verlichting is de lange levensduur en lage energieverbruik. Het energieverbruik van LED-verlichting is lager dan bij een standaard spaarlamp. Door gebruik van deze duurzame verlichting, wordt er enorm bespaard op energie- en onderhoudskosten.

Afgelopen twee jaar zijn verschillende typen LED-verlichting getest in een wijk in Emmeloord. Verschillende bewoners en weggebruikers hebben hun mening mogen geven over de beleven van deze nieuwe verlichting. Ook is er onderzoek gedaan naar lichtmeting en uit de test is gebleken dat de LED-techniek klaar was voor gebruik in woonwijken.

De LED-techniek bevat een nieuwe techniek waarbij het licht maximaal op de straat is gericht. Zo hebben buurtbewoners geen last meer van lichthinder in hun woningen. Tussen 23:00 en 07:00 wordt het licht ook nog gedimd. Door gebruik van deze LED-verlichting verandert verder niets aan het straatbeeld van de woonwijken.

Bron: Duurzaam Nieuws

Ga terug naar CleanTech Journaal.

 

  • Laat je overtuigen!