Quantcast

Nu in 30 minuten uw elektrische auto opgeladen

19 augustus 2011 – Per 1 augustus kan de bestuurder van een elektrische auto zijn voertuig in maar liefs 30 minuten opladen. Afgelopen maandag is door energieleverancier Essent, het eerste snel laad punt neer gezet.


De bestuurder kan onder het genot van een kop koffie de accu van de auto voorzien van groene stroom. Dit kan in tegenstelling tot de gewone laadpaal 10 tot 20 keer sneller waardoor het maar 30 minuten duurt voordat de accu vol is. Essent heeft voor deze palen een speciale pas laten maken welke niet alleen voor deze laad paal toegankelijk is maar ook tot de reguliere laad palen. Deze pas is aan te vragen via de Essent internet pagina www.essent.nl/elektrischrijden.

Naar aanleiding van een onderzoek, gedaan onder taxibedrijven, heeft Essent gezegd klaar te zijn voor het grote publiek. “Dankzij die ervaringen zijn we nu klaar om het grote publiek te verwelkomen,” zegt Hans Verwijs, projectdirecteur van Drive4Electric. “Snelladen is essentieel voor de doorbraak van elektrisch rijden.”

Bron: iNSnet

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!