Quantcast

Opening Clean Emission Grand Prix met superbus van Wubbo Ockels

9 augustus 2011 – De Grand Prix voor elektrische motoren op het TT-circuit bij Assen werd geopend door de gestroomlijnde hogesnelheidsbus die een rondje over het parcours reed.


De superbus is ontwikkeld door Wubbo Ockels, voormalig astronaut en nu hoogleraar, en de TU Delft. De bus kan maximaal 30 personen vervoeren en daarbij een snelheid van 250 km/u rijden. In de planning staat een route van Heerenveen naar Groningen en eventueel naar Assen.

De race had een gevarieerd programma met elektrisch aangedreven motor races en traditionele races, wat een breed publiek trok. Door de nieuwe voertuigen belooft de Zero-Carbon, Clean Emission Grand Prix de race van de nabije toekomst te worden.

De voertuigen bevatten een extreem kleine accu, waardoor de motor slechts 170 kilo weegt. De sterkste machines kunnen 210 km/u en hebben een acceleratie van 0 tot 100 in slechts vijf seconde.

Tim Coronel showde de elektrische McRae Dakarbuggy tijdens de race. Tijdens de proloog van de Baja Espana Aragon heeft de buggy als openingswagen gereden in Spanje. De buggy heeft 700 pk aan boord een binnen 3,5 seconden de 100 km. Binnenkort gaat dit fluisterstille voertuig als eerste op stroom de woestijn in. Tim maakte een spectaculaire presentatie door met de buggy door een grindbak te rijden en er probleemloos weer uit te komen. Zo liet hij zien dat hij de woestijn ook wel aan kan.

?Bron: Duurzaam Nieuws

Ga terug naar CleanTech Journaal.

 

 

  • Laat je overtuigen!