Quantcast

Verspil geen druppel brandstof

3 augustus 2011 – De kans dat een diesel motor nieuws wordt is klein als het gaat om methaangas en technologie. Volvo breekt door met zijn eerste serie vrachtwagens die werken op methaan en diesel.Ze zijn uniek in het soort vervoersmiddelen en laten dat ook zien met de vermindering van brandstof gebruik en CO2 uitstoot. De reden dat er gebruik wordt gemaakt van een diesel motor is dat het effect van vermindering en efficiëntie groter is bij diesel dan bij benzine.

De hoogst succesvolle Euro 5-dieseltechnologie heeft de toenmalige nieuwe gasmotoren ver achter zich gelaten. En met een CO2 uitstoot van dit voertuig of van deze motoren van maarliefst 70% minder is dit het schoonste qua diesel motoren in combinatie met methaangas op dit moment.

Het zit zo in elkaar dat bij het opstarten een klein beetje fossiele brandstof(diesel) wordt gebruikt om op te starten waarna het methaangas het zelf over neemt. Zo kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de diesel motor en is er maarliefst 25% brandstof reductie. Als de motor dan eenmaal draait zal het methaan gas zo worden geïnjecteerd dat de hoeveelheid van de voorgaande diesel het zelfde is en dus de prestaties het zelfde blijven. Het wordt dus de kracht van diesel met als brandstof methaangas.

Onderweg met gas staat nog in zijn kinderschoenen

Vroeger waren de lange afstanden niet weg gelegd voor vrachtwagens die op gas reden. Tegenwoordig met de Euro 5-methaandiesel technologie is dit verleden tijd. De afstanden worden steeds groter en gaan van 500 naar zo’n 800 km op een tank. Is er geen gas voor handen zal er altijd gebruik kunnen worden gemaakt van louter diesel.

Vanaf deze zomer een eeuw aan Volvo-Trucks

Er zijn testen gedaan in het bovenste gedeelte van europa en vanaf deze zomer wordt de Volvo op methaandiesel verwacht in Nederland, Zweden en Groot-Brittannië. Volgend jaar zullen er nog 400 vrachtwagens en meer markten bij komen.

Bron: Volvotrucks

Ga terug naar CleanTech Journaal.

 

 

  • Laat je overtuigen!