Quantcast

Zonneboom effectiever dan panelen

23 augustus 2011 – De 13 jarige Aiden Dwyer uit Amerika heeft een nieuwe methode bedacht om meer energie te kunnen halen uit een zonnepaneel. Het idee voor dit project heeft hij uit de natuur gehaald.


Aidan zag hoe bomen zijn werk deden en kwam door de groei van de bomen bij een wiskundige formule welke hem hielp met het maken van een prototype. Een kleine boomachtige constructie waar op zonnepanelen verwerkt zitten.

Het prototype bleek inderdaad meer energie te leveren dan een normaal plat gemonteerd zonnepaneel. Dit komt door de boomachtige structuur waarmee meer zon licht wordt gevangen. Er is berekend dat door dit effect, tijdens de zomermaanden, zo’n twee en een half uur meer zon licht kan worden opgevangen dan normaal wat een effect heeft van 20% meer vermogen.
Ondanks deze vooruitgang is er ook berekend dat het effect tijdens de wintermaanden nog heftiger is. Dit komt door dat de zon lager staat en er dan 50% langer licht kan worden gebruikt  waardoor dus 50% meer vermogen. Door deze vinding is het mogelijk om met veel minder materiaal veel meer te bereiken. Dit betekend weer een hele vooruitgang voor de zonne-energie.

Bron: iNSnet

Ga terug naar CleanTech Journaal.

  • Laat je overtuigen!