Quantcast

Onze Netwerk Partners

 

Het Rotterdam Climate Initiative is in 2007 gelanceerd om de milieu- en energiedoelstellingen van Stad & Haven te realiseren. Een ambitieus programma waarin de gemeente Rotterdam, het Rotterdamse Havenbedrijf, de Milieudienst Rijnmond en bedrijvenvereniging Deltalinqs, in alle opzichten samenwerken aan een beter Rotterdams klimaat. Zo moet in 2025 de CO2-uitstoot op het Rotterdamse grondgebied met 50% zijn gereduceerd ten opzichte van 1990.

 

Clean Tech Delta is een gezamenlijke inspanning van bedrijven, kennisinstellingen en overheden in de regio Rotterdam-Delft. Zij beogen zowel de klimaatverandering tegen te gaan als milieuwinst te boeken. Schone technologie op het gebied van energie, water, mobiliteit en grondstofgebruik is de sleutel voor een duurzame, toekomstbestendige Delta.

Clean Tech Delta berust op drie pijlers: een economische, (milieu)technologische én een sociaal- economische. Ze versterkt de regio en biedt tegelijk oplossingen op internationaal niveau. Kenmerk van innovatie en schone technologie is tenslotte dat die overal ter wereld inzetbaar zijn. Aangesloten bedrijven zijn E-on, Eneco, BP, Arcadis, IBM, Evides, Greenpek, van Gansewinkel Groep en Dura Vermeer.

 

Buitenlandse bedrijven die zich in Rotterdam willen vestigen kunnen aankloppen bij de Rotterdam Investment Agency (RIA). Zij biedt eerstelijns advies in het landen van buitenlandse ondernemingen in de Rotterdamse regio. Het Expat Desk is ook een onderdeel van het Rotterdam Investment Agency.

 


In een open wereldeconomie realiseert EZ de condities voor een welvarend, duurzaam en ondernemend Nederland. Daarom zorgt EZ ervoor dat bedrijven ook tijdens de economische crisis ruimte krijgen om te ondernemen en te vernieuwen; consumenten sterker staan en hun recht kunnen laten gelden; onze energie schoon en zeker is en onze telecommunicatie veilig en betrouwbaar.

 

De Dutch Green Building Council (DGBC) is een onafhankelijke non-profit organisatie die streeft naar blijvende verduurzaming van de bebouwde omgeving in Nederland. Daartoe ontwikkelt de organisatie keurmerken voor een onafhankelijke beoordeling van gebouwen (zowel nieuw als bestaand) en gebieden op het gebied van duurzaamheid.

 

Dnamo werkt met de CleanTech Business Club samen in de Rotterdamse Innovatieketen. Waar de CleanTech Business Club zich richt op de versnelling van duurzame innovaties in de markt dient DNAMO als broedplaats voor studenten en young professionals om een onderneming te starten in haar pre-incubatie en incubatieprogramma’s.

 

Cleantech Holland is het Nederlandse exportplatform voor duurzame technologische producten, concepten en innovaties. Het platform is in 2008 opgericht door de Vereniging FME-CWM, het ministerie van Economische Zaken, landbouw en Innovatie en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

 

De Global Cleantech Cluster Association (GCCA) is een non-profit organisatie en de gateway voor internationale samenwerking. GCCA creëert een kanaal met toegang tot mondiaal kapitaal, netwerken, technologieën en markten voor de volgende generatie Cleantech bedrijven om wereldwijd een duurzame economie te versnellen. De CleanTech Business Club is een lid van het bondgenootschap tegen klimaatverandering.

 

De ‘eco-innovatie Cluster Partnerschap voor Internationalisering en Groei (EcoCluP)’ is de eerste pan-Europese cluster partnerschap gericht op eco-innovatieve industrieën omtrent afval, water, sanering, bestrijding van verontreiniging, milieu, energie en duurzaam bouwen. Door middel van de belangrijkste clusters van Europa, organisaties met een sterke milieu-portfolio uit Oostenrijk, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Nederland, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk, vertegenwoordigt het partnerschap meer dan 3.500 cluster bedrijven (vooral MKB) en 430 onderzoeksinstellingen. EcoCluP is gericht op het aan te passen, te testen en sector-specifieke cluster ondersteuning tools en diensten te implementeren voor snel groeiende ondernemingen, waardoor er betere kansen wordt gecreëerd voor de cluster bedrijven om te groeien en internationaliseren.

 


Klik hier voor onze Service Partners.
 
Meer weten? Neem direct contact met ons op!
 
Lid worden? Meld je direct aan voor de CleanTech Business Club!

  • Laat je overtuigen!