Quantcast

India, een markt met grote kansen voor cleantech

 
Datum: 06-09-2012
Tijd: 14.00 – 18.00
 
India biedt ongekende kansen voor Nederlandse Clean Tech ondernemers en bedrijven, in renewable energy, water zuivering, duurzame bouw, duurzame landbouw, waste to energy, datacenters etc.
 
Tijdens een GOING TO INDIA WORKSHOP laten wij u graag kennis maken met de Indiase Clean Tech markten en zakencultuur, doen we u een aantal interessante ideeën aan de hand, en wisselen wij graag van gedachten met u over de kansen en mogelijkheden voor uw bedrijf.
 
Een paar Feiten:
–          Met 1,2 miljard inwoners is India het 2e doel land voor buitenlandse investeringen (FDI) in de wereld
–          Economische groei voor 2012 en 2013 wordt geraamd op 7%
–          India is de derde snelst groeiende economie van de G-20 (na China en Indonesië)
–          Er is nu een boven en middenklasse van 80 miljoen mensen (net zoveel als heel Duitsland) en die groeit naar 550 miljoen mensen (zoveel als in heel Europa) in het jaar 2025 (13 jaar tijd)! Volgens McKinsey
–          Naast snel stijgende inkomens en overvloed aan gekwalificeerde goed opgeleide mensen, is India politiek stabiel en een democratie.
–          En kent India sterke en stabiele financiële markten
 
De CleanTech Sector
–          De centrale overheid en overheden van de deelstaten hebben vele stimuleringsregelingen en subsidies voor Clean Tech in het leven geroepen. En dit is pure noodzaak! Er is bijvoorbeeld een chronisch tekort aan stroom. In de steden is er vaak 1 dag per week geen stroom en op platte land vaak maar 12 uur per dag, als er überhaupt al aansluiting is op het grid.
–          De Clean Tech sector als geheel heeft in India de mogelijkheid tot het genereren van 10 miljoen banen tegen 2025
–          Vandaag staat India als land 8e als bestemming voor investeringen in de clean tech sector, met de mogelijkheid qua projecten en behoeften aan clean tech investeringen van ca. $20 miljard per jaar in de komende jaren. Als land met kansen voor renewable energy staan ze wereldwijd op nr. 3
 
Natuurlijk is India anders dan Nederland. Zelfs in India zijn de 28 staten niet met elkaar te vergelijken qua cultuur, locale talen en dialecten, en fase van economische vooruitgang. Natuurlijk is de Indiase cultuur van zaken doen anders en zijn wet en regelgeving anders.
 
Maar India is voor ons cultureel makkelijk zaken doen dan in China, omdat Engels de eerste taal is in het land, met name in de zaken wereld. De wetgeving is gebaseerd op het Engelse systeem (common law).
 
India is een land waar we niet meer omheen kunnen. De Nederlandse Overheid is zich daar ook van bewust en probeert nu ook meer en meer samenwerking met India tot stand te brengen; zo wordt er nu gewerkt aan een MOU met Indiase overheid op gebied van Waste Management en Waste to Energy.
 
MERIT Advisory/NexusNovus is reeds 5 jaar actief in India met het begeleiden van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren. Er staat een team van 12 mensen klaar voor ondersteuning bij de eerste stappen op de Indiase markt. Afhankelijk van de wens kan dat:
–          gedetailleerd marktonderzoek zijn,
–          een feasibility studie,
–          begeleiding bij opzetten van een verkoop kantoor,
–          het opzetten van verkoop activiteiten
–          het vinden van distributeurs/dealers
–          of het opzetten van een joint venture partner als er productie en/of onderhoud bij komt kijken.
–          Daarbij letten we altijd op hoe het IP te beschermen en daar zijn verschillende manieren voor.
 
In Samenwerking met de Clean Tech Business Club houden we een GOING TO INDIA WORKSHOP op 6 September a.s. over wat India voor u zou kunnen betekenen als groeimarkt en hoe daarin solide stappen te zetten zonder al te veel risico te nemen. Ook zullen we het dan hebben over de beperkte subsidie mogelijkheden die de overheid nog biedt om daarin de eerste stappen te zetten.
 
Verder plannen we met de Clean Tech Business Club een missie in Januari 2013, waar o.a. in Gujarat, één van de meest vooruitstrevende staten op gebied van Clean Tech, de Grootste Trade Show van India wordt georganiseerd, waarbij Clean Tech uitgebreid aan bod komt in enkele hallen.
 

Graag willen we u hiermee een aantal mogelijkheden bieden om India te evalueren als toekomstige afzetmarkt.

Meld je aan voor dit workshop of mail ons je vragen.

  • Laat je overtuigen!